Produse vizualizate

Stilou Pelikan Souveran M1000, Negru / Verde

2 089,00 RON

-785,00 RON

2 874,00 RON

  • F
  • M

Adauga la lista dorintelor

Mai multe informatii

Stories...

Clasic cu adevarat

In anul 1929 Pelikan introduce in premiera in lume mecanismul cu piston diferentiat. Aceasta tehnica rasuceste axul din interiorul stiloului mai repede decat piesa din capatul corpului cu ajutorul a doua fire diferite. Pana in prezent, acest stilou exista in mai multe variante, si desi a fost dezvoltat ca aspect si detalii tehnice tot timpul, mecanismul de baza a ramas acelasi.

In 1950, a fost lansat modelul 400, cu un design care a devenit reprezentativ pentru Pelikan. Cu corpul verde liniat, seria a fost botezata Souveran in anii '80, desi cunoscatorii se obisnuisera sa-i spuna Stresemann. Aceasta s-a datorat faimosului costum dungat al secretarului de stat al "Weimarer Republik" care fusese sursa de inspiratie in realizarea modelului.

Mecanismul cu piston este placat cu aur de 24 de karate si o carcasa de rasina de calitate superioara, cu o mica fereastra pentru a putea verifica nivelul de cerneala. Penita modelelor M1000 si M800 este realizata din aur de 18 karate, iar penita modelelor M600 si M400 din aur de 14 karate. Toate penitele sunt finisate cu rodiu si testate manual.

Emotions...

Productia tubului care acopera mecanismul necesita munca intensa. Aderand la o reteta speciala Pelikan, materia prima este procesata in multi pasi pana sa ajunga o coala cu dungi. Apoi primeste forma, este umplut cu nisip si taiat in forma finala cu diamant. Caracteristicul clip dublu din capatul superior al tubului si de pe capac sunt integrate in materialul tubului cu cea mai mare precizie pentru ca tranzitia dintre cele doua componente sa nu fie perceptibila tactil. In final, instrumentul de scris este lustruit pana la un nivel ridicat de luciu inainte de ultimul pas, montarea clipului arcuit stilizat Pelikan.

Exclusivist. Traditional. Reprezentativ. Daca iubesti clasicul, e clar ca detii un instrument de scris Souveran.

and You.

Un stilou de mari dimensiuni, reprezentativ pentru gama Pelikan

· Penita fabricata manual, gravata fin, din aur de 18k, cu decoratiuni din rodiu
· Clip Pelikan placat cu aur
· Mecanism cu componente solide
· Inele decorative placate cu aur
· Mecanism cu piston, specific Pelikan, placat cu aur de 24k
· Suprafata lucioasa

Lungime146 minchis / 174 mm cu capacul fixat in capat

Greutate34.1 g (fara cerneala)

Acest stilou se livreaza intr-o cutie de cadou speciala!

Reviews

Nu sunt comentarii in acest moment.

Scrie un comentariu

Stilou Pelikan Souveran M1000, Negru / Verde

Stilou Pelikan Souveran M1000, Negru / Verde

Scrie un comentariu

30 produse din aceeasi categorie:

\ }