Produse vizualizate

Stilou Souveran 805 Stresemann, Pelikan

2 352,00 RON

  • F
  • M

Adauga la lista dorintelor

Mai multe informatii

Stories...

Clasic cu adevarat

In anul 1929 Pelikan introduce in premiera in lume mecanismul cu piston diferentiat. Aceasta tehnica rasuceste axul din interiorul stiloului mai repede decat piesa din capatul corpului cu ajutorul a doua fire diferite. Pana in prezent, acest stilou exista in mai multe variante, si desi a fost dezvoltat ca aspect si detalii tehnice tot timpul, mecanismul de baza a ramas acelasi. 

In 1950, a fost lansat modelul 400. Cu corpul verde liniat, a devenit un simbol international pentru marca Pelikan. In anii '80, aceasta serie a fost botezata Souveran, desi lumea inteleapta ii spunea deja Stresemann datorita faimosului costum dungat al secretarului de stat al "Weimarer Republik". Ministrului de externe al Republicii Weimar, Gustav Stresemann (1879-1929), i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace in 1926, impreuna cu colegul sau francez, Aristide Briand, pentru munca de reconciliere dintre natiuni dupa Primul Razboi Mondial. Pe langa impresionanta cariera politica, Stresemann a devenit faimos, de asemenea, pentru crearea unui nou model de costum, care era suficient de formal pentru prezentarile oficiale si totusi suficient de confortabil pentru munca sa de la birou. Lui Stresemann ii placea sa poarte costume cu dungi, si, cum se intampla adesea in viata, o legenda s-a nascut … 

Emotions...

Corpul cu dungile antracit, inselator de simple, este confectionat din acetat de celuloza, folosind un proces traditional care presupune o munca extreme de intensa. Pentru piesele negre, fin transformate, a fost folosita rasina de inalta calitate. Clips-ul si inelele sunt placate cu paladiu. Penita este confectionata din aur de 18 carate si apoi este complet placata cu rodiu pentru a se obtine luciul argintiu. Fiecare instrument de scris este montat manual si verificat cu grija pentru a indeplini strictele criterii de calitate Pelikan.

and You.

Un stilou de mari dimensiuni, reprezentativ pentru gama Pelikan

·    Penita fabricata manual, gravata fin, din aur de 18k, cu decoratiuni din rodiu
·    Clip Pelikan placat cu aur
·    Mecanism cu componente solide
·    Inele decorative placate cu aur
·    Mecanism cu piston

Exclusivist. Traditional. Reprezentativ. Daca iubesti clasicul, e clar ca detii un instrument de scris Souveran.

Lungime: 141 mm inchis / 164 mm cu capacul fixat in capat

Greutate: 29.3 g (fara cerneala)


Acest stilou se livreaza intr-o cutie de cadou speciala!

Reviews

Nu sunt comentarii in acest moment.

Scrie un comentariu

Stilou Souveran 805 Stresemann, Pelikan

Stilou Souveran 805 Stresemann, Pelikan

Scrie un comentariu

30 produse din aceeasi categorie:

\ }